Montzen Gare
Montzen Gare Enkele kilometers van de vorige fotolocatie (Hombourg) vandaan ligt het station van Montzen. Een fotograaf kan zich hier naar hartelust uitleven. Een groot, overdekt en verlaten station met als enig aandenken enkele oude treinstellen. Klik hier voor de foto's.

Station Hombourg
Station Hombourg Het kleine station in Hombourg (Belgie, Voerstreek) is een overblijfsel van spoorweg nummer 38 tussen Hindel en Hombourg. Deze 1 km lange lijn sluit aan op de hoofdspoorbaan van Luik naar Aken. Door een prive-initiatief kon de spoorbaan en het station gered worden van verdere verwaarlozing. Inmiddels is het gebouw volledig gerestaureerd en staan op het emplacementje een verzameling voertuigen uit vervlogen tijden. Eind juni heb ik een fotobezoekje gebracht aan dit 'openluchtmuseum' van oude treinen. Klik op de foto's voor een kleine selectie van zwart/wit beelden.

Living Statues
Living Statues In Valkenburg vond op 23 mei 2010 het Nederlands Kampioenschap Living Statues plaats. Deze levende standbeelden komt u in alle grote steden van de wereld tegen. In Valkenburg waren de 30 allerbeste professionele levende standbeelden van Nederland te zien. Klik op de foto voor meer mooie plaatjes van dit festijn.

Karting
Karting Hoensbroek Karting in Hoensbroek was vroeger jarenlang een traditioneel spektakel. Afgelopen Bevrijdingsdag werd er wederom een kartingfestijn georganiseerd. Het betrof allerlei demonstraties, van oude, historische skelters tot de modernste karretjes. Vele oud-kampioenen waren aanwezig om hun kunnen nog eenmaal te laten zien. Het leverde mooie plaatjes op. Kijk hier voor de foto's.

Ruhr 2010
Ruhr 2010 Het Ruhrgebied, vlak over de grens van Nederland, staat bekend om de vele zware industrie en steenkool. Inmiddels zijn de industriele activiteiten sterk verminderd en staan zelfs fabrieken volledig leeg. Vele fabrieksterreinen doen inmiddels dienst als museum. In 2010 is het hele Ruhrgebied zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Onlangs ben ik de cokesfabriek in Essen gaan bekijken en natuurlijk ging de fotocamera mee. Kijk hier voor de foto's.